Založ si blog

Ako objaviť dobrý podnikateľský nápad + aktuálne podnikateľské príležitosti

Premýšľate o podnikaní a chcete vedieť ako sa odlíšiť od konkurencie hneď od začiatku? Prinesiem Vám konkrétne nápady na podnikanie tzv. podnikanie na kľúč.

„Nebuďte zamestnancom svojej spoločnosti, správajte sa ako skutoční podnikatelia, ktorí od začiatku investujú a budujú svoju spoločnosť.“

Pochopenie predošlej vety Vás bude smerovať inak ako premýšľa väčšina začínajúcich podnikateľov. Jedinečnosťou alebo spojením sa s úspešnou značkou získate konkurenčnú výhodu hneď pri štarte. Môže to byť pre Vás strategická výhoda do budúcnosti.

Všade je obrovská konkurencia a máte pocit, že investori podporujú hlavne technologické start-upy? Áno, žijeme v technologickej a informačnej dobe. Ak ste sa už uchádzali o finančné prostriedky od investičných firiem, tak ste to pravdepodobne zistili, presne tak ako aj ja. V každom prípade nemusíte smútiť.

 

4 tipy ako premýšľať pri tvorení podnikateľského nápadu:

  • Nasledujte svoju vášeň a staňte sa inovačným lídrom ako Elon Musk / Space X,
  • Zamerajte sa na svoju odbornosť ako Mark Zuckerberg / Facebook,
  • Objavte dieru na trhu ako Larry Page a Sergey Brin / Google,
  • Vytvorte lepšie produkty ako existujúca konkurencia ako Steve Jobs / Apple.

Ak hľadáte inšpiráciu ako a máte veľa otázok tak biznis kouč a mentor je ten správny človek na ktorého sa obráťte. Ak ste dobrý tesár, murár, účtovníčka alebo pekárka najlepších tort, tak to neznamená, že sa Vašej budúcej firme bude automaticky dariť. Mať dobré odborné zručnosti na jednej strane a mať dobré podnikateľské vedomosti a skúsenosti na druhej strane sú obrovsky rozdielne skutočnosti, ktoré výrazným spôsobom ovplyvnia Váš potenciál uspieť.

Ľudia, ktorí sú zamestnaný a uvažujú o podnikaní vidia realitu ako sa to robí v ich firmách a často krát mylne presvedčia sami seba, že budú určite lepší. Súhlasím, môžete vykonávať lepšie svoju odbornú činnosť, ale podnikanie je tvrdý oriešok. Potrebujete sa veľa učiť, riskovať, znášať svoje chyby a bojovať na rôznych frontoch, napr. s konkurenciou alebo obchodnými partnermi.

 

5 rád kde hľadať zdroj inšpirácie:

  1. Opýtajte sa priateľov v čom ste dobrý v čom by si nechali poradiť od Vás,
  2. Pýtajte sa podnikateľov v akej oblasti vidia obrovskú príležitosť podnikať,
  3. Prezerajte si podnikateľské časopisy, venujte pozornosť vyspelým krajinám,
  4. Sledujte existujúce problémy Vašej komunity, regiónu, krajiny, ľudstva alebo planéty,
  5. Inšpirujte sa v zahraničí – cestujte, navštevujte veľtrhy nových výrobkov, podnikateľských kongresov, start-up podujatí, franchisingových výstav.

V každom prípade existuje spôsob ako všetky tieto starosti hodiť za hlavu a začať spolupracovať s firmou, ktorá Vám poskytne podnikanie na kľúč a vy tak znížite mieru rizika a neúspechu. Ak človek hľadá, tak vždy nájde a biznis koučing je ideálna služba pre podnikateľov, ktorí si uvedomujú jej výhody.

Projekty o ktorých som sa nedávno dozvedel na 2 výstavách v Rakúsku a Anglicku a považujem ich v súčastnosti zaujímavé pre náš trh. Majú minimálnu alebo žiadnu konkurenciu.

Home Instead Senior Care – špecializovaná zdravotná starostlivosť o starších ľudí a ľudí na dôchodku. Potenciál je obrovský. Čím ďalej bude viac ľudí na dôchodku a viac týchto ľudí bude potrebovať starostlivosť.

GymGuyz – prineste posilňovňu priamo domov zákazníkovi aj s jeho osobným trénerom. Líder na trhu v Anglicku.

Really Awesome Coffee – mobilná kaviarenská sieť s ľahkým občerstvením. Špecializujú sa na eventy a firemné akcie. V presne určený čas príde za Vami barista a postará sa o Vašich hostí so skvelou kávou. Líder na trhu v Anglicku.

Auntie Anne´s – celosvetový líder v praclíkoch s veľmi rozpoznateľnou značkou.

Reštaurácie Arby´s , Jimmy John – každá z týchto reštaurácii je jedinečná a odlišuje sa od konkurencie napríklad prémiovými hamburgermi alebo ponukou gurmánskych sendvičov s dôrazom na čerstvosť a vysokú kvalitu surovín.

Reštaurácie Bonefish , Aussie Grill –  prvá sa špecializuje na rybie grilované jedlá a druhá je austrálska sieť s grilovanými jedlami.

Aj týmito spoločnosťami som Vám chcel ukázať čo znamená sa vedieť jasne odlíšiť a akú konkurenčnú výhodu Vám to prinesie.

 

P.S. Nikdy nie je neskoro začať !

Ray Kroc, sa narodil českým emigrantom v USA. Napriek neúspechom sa nevzdával a v 52r. objavil jedinečnú príležitosť menom McDonald´s.

 

Prichádza zlatý vek virtuálnej reality v predaji

30.04.2021

Značkový tovar, značková kozmetika a ďalšie druhy tovarov a služieb začínajú objavovať zlatý vek predaja a obrovské príležitosti, ktoré jej poskytuje online prostredie cez virtuálny showroom. Virtuálna realita dokáže zabezpečiť jedinečný zážitok spojený s nakupovaním. Mladšia generácia nakupuje aj cez mobil a sociálne siete. Doprajte nakupujúcim [...]

Orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať

28.02.2021

Položili ste ste niekedy otázku aké by bolo získavať zákazníkov na celý život? V zákazníckom servise a zákazníckych službách potrebujete nastaviť zážitkový predaj a pozákaznícky servis na novej úrovni. Potrebujete začať robiť oveľa viac ako doteraz, ale oplatí sa vám to. Maximálna orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať na [...]

Firemná kultúra ako účinný nástroj pre motiváciu a udržanie najlepších zamestnancov

29.01.2021

Manažment vo firmách dobre pozná ako dôležitá je motivácia zamestnancov. Generácia mladších zamestnancov má na výber rozdielne pracovné príležitosti ako ich rodičia. Oblasť motivácie a dôvody, ktoré rozhodujú pre prácu u konkrétnej spoločnosti sú hlbšie. Potenciálni uchádzači hľadajú zmysluplnú prácu, očakávajú seriózny prístup, firemné benefity a [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Kováč Michal

"Vzdelanie je tá najsilnejšia zbraň, ktorou možno zmeniť svet." Nelson Mandela

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 36240x
Priemerná čítanosť článkov: 1726x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy