Založ si blog

Chcete objaviť dobrý podnikateľský nápad?

Premýšľate aj vy nad otázkami: kedy je správne obdobie na začatie podnikania, čo keď príde ďalšia hospodárska kríza, je príliš vysoká konkurencia, čo keď sa mi to nepodarí a prídem o peniaze, nemám dostatok peňazí na štart a iné ?

Podnikanie je rizikové a ambiciózni ľudia zaujímajúci sa o podnikanie majú aj mnohé ďalšie otázky v hlave. Je to na mieste, sme proste ľudia a prirodzene máme obavy.

 

Pozrime sa na to inak, zamyslime sa čo dnes nie je rizikové?

 

Chodiť do zamestnania, začatie nového vzťahu, kúpa auta, vstup do manželstva, narodenie dieťaťa, šport ktorému sa venujem a mohol by som pokračovať a napísať Vám desiatky potenciálnych rizík.

Už ráno keď vychádzate z domu existuje riziko, že sa vám môže niečo stať, len si to tak neuvedomujeme, lebo je to pre nás rutina. Potrebujeme pochopiť, že čokoľvek neznáme vysiela nášmu mozgu varovanie „POZOR RIZIKO“ a je to prirodzené.

Všetko je o našom mentálnom nastavení, o spôsobe ako nahliadame na riziká. Existuje riešenie a pomerne jednoduché aj keď sa to na prvý pohľad nezdá byť jednoduché.

Cesta ako si môžete vytvoriť svoju vlastnú budúcnosť je prevziať svoj život do svojich rúk, pretože nik iný to za vás neurobí. Potrebujeme si uvedomiť, že riziká budú existovať vždy, ale naša vlastná reakcia ovplyvňuje to, ako sa rozhodujeme a čo vidíme. Jednou z ciest ako vyriešiť výzvy v živote je využiť koučing.

Každý z nás má iný pohľad na svet. To čo jeden človek môže vidieť ako obrovskú príležitosť, to iný človek môže vidieť ako veľké riziko. Je to iba o našom pohľade ako vnímame veci okolo seba.

Informačná doba nám priniesla obrovské množstvo príležitosti. Dnešný globálny svet priam praje podnikateľom vo všetkých oblastiach. Nikdy nebolo jednoduchšie začať podnikať.

 

 

Viete začať z domu a popri práci?

Internetové nástroje, internetové aplikácie, programy osobného a podnikateľského rozvoja sú veľmi dobre rozšírené. Za veľmi krátky čas viete získať veľmi kvalitné know-how, viete si zaobstarať programy, ktoré Vám uľahčia nastavenie správneho a efektívneho systému vo Vašej firme hneď od začiatku. Dôležité je ísť do akcie, začať hľadať a pýtať sa podnikateľov, alebo ísť do podnikateľského – start up centra, kde je tím ľudí, ktorý Vám vie pomôcť.

 

Nie ste si istý svojím nápadom, vždy si klaďte otázky typu: 

– čo viem urobiť lepšie ako konkurencia?

– akú pridanú hodnotu prinesie môj výrobok alebo služba zákazníkovi?

– bude môj zákazník chcieť opakovane nakupovať ?

Podnikanie je aj o skvalitňovaní služieb, prinášanie pohodlia pre zákazníkov ešte lepšie ako im prináša Vaša konkurencia. Prostredníctvom služieb biznis koučing dokážete objaviť odpovede na vaše otázky v podnikaní.

 

Mám pre Vás 3 skvelé rady ako premýšľať pri tvorbe nápadu :

– predstavte si, že môžete robiť po čom v hĺbke srdca túžite. Nedávajte si obmedzenia a predstavte si, že máte k dispozícii 1 milión. Ako by ste chceli pomôcť ľudom, zákazníkom, krajine atď? Čo by Vás napĺňalo do tej miery, žeby ste tým žili od rána do večera? Nepodceňujte silu vašich myšlienok.

– ak objavíte v myšlienkach nápad, z ktorého budete úplne nadšený, tak začnite na ňom intenzívne pracovať v svojom voľnom čase. Skladajte svoj produkt bod po bode aspoň poznámkami, ku ktorým sa vždy vracajte.

– o peniaze sa netrápte, pretože by Vás to iba obmedzovalo v rozvinutí Vášho nápadu. Táto stratégia mi vždy fungovala. S dobrým nápadom, investora nájdete, samozrejme bude to vyžadovať čas. Prvotný nápad viete zasielať aj emailom a môžete získať zaujímavú spätnú väzbu od potenciálnych investorov.

 

Prečo som hovoril, že si nedávajte obmedzenia? Ľudia, ktorých možno obdivujete, ako napr. Steve Jobs, Bill Gates, Elon Musk, Warren Buffett nesnívali v malom. Investori kašlú na malé nápady, na bežné projekty. Oni nechcú investovať do podnikateľov, ktorí premýšľajú v malom.

 

Investori majú peniaze a vyberajú si!

 

Investorov potrebujete osloviť zaujímavým nápadom, ktorý ich presvedčí a ktorému uveria, že dokáže zmeniť životy a spolu s Vami na tom zarobia peniaze. Pokiaľ prídete za nimi, že chcete otvoriť klasickú reštauráciu alebo stánok s občerstvením, zabudnite na to! Práve preto premýšľajte vo veľkom, pretože potrebujete zaujať!

 

 

Dave Liniger, zakladateľ a generálny riaditeľ RE/MAX (najväčšia realitná spoločnosť v USA) raz povedal:

 

„Vždy snívajte veľké sny. Veľké sny priťahujú veľkých ľudí.“

 

Jedným z mála rozdielov medzi veľmi úspešnými ľuďmi a zvyškom sveta je skutočnosť, že veľmi úspešní ľudia proste snívajú väčšie sny.

P.S. Dajte sa do akcie a začnite.

Prichádza zlatý vek virtuálnej reality v predaji

30.04.2021

Značkový tovar, značková kozmetika a ďalšie druhy tovarov a služieb začínajú objavovať zlatý vek predaja a obrovské príležitosti, ktoré jej poskytuje online prostredie cez virtuálny showroom. Virtuálna realita dokáže zabezpečiť jedinečný zážitok spojený s nakupovaním. Mladšia generácia nakupuje aj cez mobil a sociálne siete. Doprajte nakupujúcim [...]

Orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať

28.02.2021

Položili ste ste niekedy otázku aké by bolo získavať zákazníkov na celý život? V zákazníckom servise a zákazníckych službách potrebujete nastaviť zážitkový predaj a pozákaznícky servis na novej úrovni. Potrebujete začať robiť oveľa viac ako doteraz, ale oplatí sa vám to. Maximálna orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať na [...]

Firemná kultúra ako účinný nástroj pre motiváciu a udržanie najlepších zamestnancov

29.01.2021

Manažment vo firmách dobre pozná ako dôležitá je motivácia zamestnancov. Generácia mladších zamestnancov má na výber rozdielne pracovné príležitosti ako ich rodičia. Oblasť motivácie a dôvody, ktoré rozhodujú pre prácu u konkrétnej spoločnosti sú hlbšie. Potenciálni uchádzači hľadajú zmysluplnú prácu, očakávajú seriózny prístup, firemné benefity a [...]

bombic

Londýnsky súd rozhodol o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Ten odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

Kováč Michal

"Vzdelanie je tá najsilnejšia zbraň, ktorou možno zmeniť svet." Nelson Mandela

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 36216x
Priemerná čítanosť článkov: 1725x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy