Založ si blog

Problémy sú skryté príležitosti

Život je ako láska, raz ste hore, plný nádeje do budúcnosti, inokedy ste dole a cítite sa stratený v živote.

Je to hlavne o nás a pocitoch, ktorým dovolíme aby nás ovplyvňovali. Ak sa historicky pozrieme do minulosti, väčšinu problémov sme vždy dokázali vyriešiť a veľakrát sa to podarilo dokonca lepšie ako sme predpokladali na začiatku. Súhlasíte?

Ľudia si potrebujú uvedomiť podstatnú vec, že prišlo obdobie zmien a dočasná situácia vám môže otvoriť cestu k lepším zajtrajškom.

 

Je čas neistej ekonomickej budúcnosti? Pozrime sa kto to hovorí: Média nás denno-denne bombardujú počtami nakazených ako keď by sa blížil koniec sveta.

Aktuálne prechádza väčšina ekonomických odvetví zmenami, „to sa ale deje pravidelne, bez ohľadu či sa to niekomu páči alebo nie.“ Podnikatelia a manažéri potrebujú transformovať svoje podnikanie, nazvime to vyriešiť dočasné prekážky na ceste za ďalším úspechom. Podniky sa potrebujú sa vysporiadať z poklesmi ich objednávok na tovary a služby.

 

Aby toho nebolo málo, tak média nás kŕmia dňom i nocou negatívnymi správami a vyvolávajú v nás strach, neistotu a obavu z toho čo príde zajtra.

STOP

 

Je len na nás čo dovolíme aby sa dostávalo do našej mysle, nikto iný nemá kľúč od našej hlavy a myšlienok, len my sami.

 

Poviem vám jeden príbeh:

Jedného dňa navštívil mladý muž doktora Vincenta Peala v New Yorku a požiadal ho o pomoc. Povedal mu,  že nevie vyriešiť svoje problémy a že ich je príliš veľa.

Dr. Peale mu odpovedal: Pohovorme si a ukážem Vám miesto, kde sú ľudia bez problémov. Muž mu odpovedal, keď by ste to pre mňa urobili, dám vám všetko len aby som sa tam dostal.

Dr. Peale povedal: Ak to miesto uvidíte, možno tam nebudete chcieť ísť. Šli na cintorín Forest Lawn. Doktor hovorí, pozrite sa, je tu viac ako 150 000 ľudí a nikto z nich nemá žiadny problém.

 

Opakovane som počul túto vetu:

Keď máte veľké problémy môžete byť za ne vďačný, pretože to dokazuje, že ste stále živý. Iní úspešní ľudia hovoria, že najlepším spôsobom pre posudzovanie človeka je veľkosť problémov, ktoré má a ako ich dokáže zvládnuť.

 

Dôležité je vyzbrojiť sa vierou v seba! S vierou v seba samého, nájdete vždy svetlo na konci tunela.

 

“Problémy predstavujú príležitosti – problémy sú len dočasné prekážky – prekážky sú neustálou súčasťou našich životov“

Prichádza zlatý vek virtuálnej reality v predaji

30.04.2021

Značkový tovar, značková kozmetika a ďalšie druhy tovarov a služieb začínajú objavovať zlatý vek predaja a obrovské príležitosti, ktoré jej poskytuje online prostredie cez virtuálny showroom. Virtuálna realita dokáže zabezpečiť jedinečný zážitok spojený s nakupovaním. Mladšia generácia nakupuje aj cez mobil a sociálne siete. Doprajte nakupujúcim [...]

Orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať

28.02.2021

Položili ste ste niekedy otázku aké by bolo získavať zákazníkov na celý život? V zákazníckom servise a zákazníckych službách potrebujete nastaviť zážitkový predaj a pozákaznícky servis na novej úrovni. Potrebujete začať robiť oveľa viac ako doteraz, ale oplatí sa vám to. Maximálna orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať na [...]

Firemná kultúra ako účinný nástroj pre motiváciu a udržanie najlepších zamestnancov

29.01.2021

Manažment vo firmách dobre pozná ako dôležitá je motivácia zamestnancov. Generácia mladších zamestnancov má na výber rozdielne pracovné príležitosti ako ich rodičia. Oblasť motivácie a dôvody, ktoré rozhodujú pre prácu u konkrétnej spoločnosti sú hlbšie. Potenciálni uchádzači hľadajú zmysluplnú prácu, očakávajú seriózny prístup, firemné benefity a [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Kováč Michal

"Vzdelanie je tá najsilnejšia zbraň, ktorou možno zmeniť svet." Nelson Mandela

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 36226x
Priemerná čítanosť článkov: 1725x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy