Založ si blog

Kľúčové pravidlo úspechu – Prevezmite za svoj život 100% zodpovednosť !

Vo všeobecnosti ľudia z rôznych dôvodov nevedia prevziať za svoj život úplnú zodpovednosť. Možno si poviete… to nie je pravda, ja som za svoj život prevzal zodpovednosť .

 

Poďme sa spoločne pozrieť, čo znamená prevziať za svoj život skutočne 100% zodpovednosť.

 

 

Väčšina úspešných ľudí, vrcholových športovcov a podnikateľov na základe životných skúsenosti pochopili, že pokiaľ nad svojím životom prevezmú úplnú kontrolu tak úspech ich života záleží len od nich samotných. Kľúčové pre výrazný úspech väčšiny z nich bolo, keď začali na profesionálnej úrovni využívať služby koučing alebo mentoring.

 

Samozrejme môže niekto z Vás oponovať…predsa nemôžeme všetko ovplyvniť a ja s Vami súhlasím, ale to čo môžete ovplyvniť sú Vaše reakcie na prichádzajúce životné okolnosti a to je tá kľúčová vec, ktorú potrebujete NAOZAJ POCHOPIŤ.

 

Prevziať za svoj život 100% zodpovednosť znamená, že bez ohľadu na okolnosti ktoré prídu do Vášho života ste boli len VY ten kto uskutočnil ROZHODNUTIA, ktoré Vás viedli buď k úspechom alebo neúspechom vo Vašom živote. Čim ďalej sa stáva populárnejšie medzi ľuďmi využívať služby life koučing pri zásadných životných rozhodnutiach.

 

Sám som tiež musel na to dozrieť aby som pochopil dôsledky tohto kľúčového pravidla úspechu.

 

Uvediem 4 príklady, ktoré Vám pomôžu si lepšie predstaviť ako svojimi rozhodnutiami a reakciami na okolnosti výrazne ovplyvňujete Váš život:

 

Ráno ste zaspali, vonka je primrznutá cesta lebo v noci pršalo. Do práce pôjdete svojím autom rýchlo a dostanete šmyk. Spôsobili ste nehodu. Pravdepodobne budete obviňovať počasie, vaše auto, možno reklamu, ktorú ste uvideli pri ceste. Pravda je, že skutočným vinníkom ste len Vy sám, pretože ste mali prispôsobiť Vašu cestu a rýchlosť okolnostiam na základe počasia.

 

Chodíte neskoršie do práce a upozorní Vás na to šéf. Vy si poviete že to zmeníte. Síce sa výrazne zlepšíte v dochádzke, ale občas sa Vám to predsa len stane. Jedného dňa sa za Vami zastaví Váš šéf a povie Vám, že on nezvykne upozorňovať viackrát ľudí na tie isté chyby a dostanete výpoveď. Môžete obviňovať jeho alebo meškanie MHD, ale pravda je taká, že opäť si za to môžete len a len sám.

 

Nestravujete sa zdravo lebo tomu neveríte, že to môže mať výrazný vplyv na Vaše zdravie. Priberáte na váhe, pretože viacmenej každý deň pridávate do svojho jedálnička miesto ovocia a zeleniny nezdravé jedla. Jedného dňa odpadnete a po vyšetrení sa dozviete, že ste v pokročilom  štádiu rakoviny hrubého čreva. Doktor Vám povedal, že pred niekoľkými rokmi Vás upozorňoval aby ste sa vyhýbali nezdravým stravovacím návykom. Je to ťažké, môžete obviňovať potravinárske firmy alebo svoju manželku, že nevarila zdravo, ale v skutočnosti ste mali jedine VY a len VY vplyv každý deň na to ako sa budete stravovať.

 

Všetci pracovníci vo Vašej firme dostali na konci roka špeciálnu odmenu 10 000 €. Rozhodnete sa kúpiť si nové auto, aj napriek tomu, že máte auto na ktorom jazdíte do práce bez problémov. Váš kolega sa rozhodol tú istú odmenu investovať do stabilnej a renomovanej spoločnosti, ktorá vypláca dividendy svojím akcionárom. Rozdiel medzi Vami je, že Vaše auto stráca každým rokom na hodnote a je to Vaše pasívum, lebo ho nevyužívate na podnikanie. Kolega sa teší dividendám a rastu hodnoty spoločnosti. Výsledok je taký, že kolega investoval do aktív, ktoré mu prinášajú peniaze do vrecka, zatiaľ čo vy ste si kúpili pasíva, ktoré Vám odoberajú z vrecka peniaze.

 

Nejakým spôsobom sme sa v živote naučili hľadať vinníka za všetky naše životné zlyhania a neúspechy ľudí alebo okolnosti mimo nás, ako napr. priateľov, kolegov v práci, manžela/manželku, politikov, počasie atď. Je jednoduchšie obviňovať niekoho iného ako samého seba. Ľudia sa často krát nevedia pozrieť pravde do očí.

 

Skutočná pravda je, že za svoje úspechy ako aj neúspechy si môžeme len my sami. Verím, že uvedené príklady Vám pomôžu pochopiť ako nazerať na súčasný stav Vášho života.

 

Všetko, čo prežívate teraz, je výsledkom rozhodnutí, ktoré ste urobili v minulosti. – Jack Canfield –

Prichádza zlatý vek virtuálnej reality v predaji

30.04.2021

Značkový tovar, značková kozmetika a ďalšie druhy tovarov a služieb začínajú objavovať zlatý vek predaja a obrovské príležitosti, ktoré jej poskytuje online prostredie cez virtuálny showroom. Virtuálna realita dokáže zabezpečiť jedinečný zážitok spojený s nakupovaním. Mladšia generácia nakupuje aj cez mobil a sociálne siete. Doprajte nakupujúcim [...]

Orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať

28.02.2021

Položili ste ste niekedy otázku aké by bolo získavať zákazníkov na celý život? V zákazníckom servise a zákazníckych službách potrebujete nastaviť zážitkový predaj a pozákaznícky servis na novej úrovni. Potrebujete začať robiť oveľa viac ako doteraz, ale oplatí sa vám to. Maximálna orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať na [...]

Firemná kultúra ako účinný nástroj pre motiváciu a udržanie najlepších zamestnancov

29.01.2021

Manažment vo firmách dobre pozná ako dôležitá je motivácia zamestnancov. Generácia mladších zamestnancov má na výber rozdielne pracovné príležitosti ako ich rodičia. Oblasť motivácie a dôvody, ktoré rozhodujú pre prácu u konkrétnej spoločnosti sú hlbšie. Potenciálni uchádzači hľadajú zmysluplnú prácu, očakávajú seriózny prístup, firemné benefity a [...]

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

Kováč Michal

"Vzdelanie je tá najsilnejšia zbraň, ktorou možno zmeniť svet." Nelson Mandela

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 36206x
Priemerná čítanosť článkov: 1724x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy