Založ si blog

Ako si zachovať správny životný postoj počas epidémie koronavírusu

Je potrebné si uvedomiť, že situácia, ktorá tu je už nastala. Ak sa budete neustále na túto situáciu pozerať z negatívnej stránky, tak Vás to bude obrovsky psychicky ovplyvňovať a môže vás to paralyzovať do tej miery, že činnosti, ktoré boli pre Vás v minulosti jednoduché budú teraz namáhavé. Pravdepodobne budete cítiť, že Vám chýba životná energia.

 

Bohužiaľ, téma č.1 po celom svete je koronavírus.  Denne nás ovplyvňuje cez prácu, zatvorené obchody, sledovanie správ, čítanie novín.

 

Ako nad tým zvíťaziť ?

Prirovnám to k plameňu:

„Ak chcete udržať horiaci oheň, prikladáte do neho drevo. Ak chcete aby sa oheň zahasil, prestanete to drevo prikladať.”

 

 

Pre ďalšie pochopenie uvediem vzorec: U (udalosť) + R (reakcia) = V (výsledok)

(Udalosť) Ak budete do svojej hlavy vpúšťať negatívne myšlienky, tie budú ovplyvňovať vaše premýšľanie a postoje (reakcia) , ktoré ovplyvnia váš denný život (výsledok).

 

Je dobré sa  vyhnúť hlavne TV správam a dennej tlači , kde sa skoro celý deň rozpráva o pandémii koronavírusu. Pokiaľ chcete mať stručný prehľad, tak si pozrite aktuálne odporúčania zo strany MZ SR alebo UVZ SR a tým získate podstatné informácie aby ste vedeli ako sa máte riadiť ako zodpovedný občan.

 

Vytvorte si plán B – pandémia raz skončí a život sa vráti do normálnych koľají. Samozrejme predtým nevieme čo všetko sa môže stať. Vytvorte si plán B aby ste vedeli pohotovo reagovať pokiaľ nastane neočakávaná  situácia ako napríklad strata práce alebo finančné straty v podnikaní.  Pre jedného človeka môže byť kríza príležitosť, pre iného to môže byť katastrofa. Všetko záleží od Vášho postoja. Ak máte v súčasnosti veľa otázok life kouč môže byť ideálny partner pre Vás ako sa preniesť cez uvedenú situáciu a robiť dobré životné rozhodnutia.

 

Príklady TV relácií, ktoré ovplyvňujú vaše myšlienky:

 

TV JOJ – Krimi noviny

Baví vás neustále sledovať čo zlé sa stalo na Slovensku? Položte si otázku, ako mi to pomôže keď som videl koho zastrelili, okradli, zneužili, podviedli ? Môj otec mi povie, aspoň mám prehľad a viem na čo si mám dávať pozor. Ja si položím inú otázku. Podporí to moju pozitívnu náladu alebo dobrú energiu? Určite nie. Akékoľvek negatívne informácie majú tendenciu v človekovi vyvolávať strach, obavy, úzkosť a všetko čo súvisí s negatívnymi emóciami.

 

TA3 – Dobré správy

Každý piatok sa môžete dozvedieť čo dobré a pozitívne sa udialo na Slovensku. Dodá Vám to nádej, energiu, chuť do života. Zároveň jednotlivé časti môžu poslúžiť aj ako inšpirácia.

Vašu náladu viete ovplyvňovať jednoducho. Zamerajte sa na to čo dovolíte aby sa dostávalo do Vašej hlavy. Koučing je ideálny k tomu aby ste robili skvelé životné rozhodnutia.

 

Tipy na záver:

Športujte, študujte online a rozšírte svoju kvalifikáciu, otvorte digitálnu cestu svojím produktom alebo dajte si dokopy čo ste nestihli počas roka, na večer si pozrite dobrú komédiu, ktorá Vás rozosmeje a dodá Vám dobrú náladu.

Prichádza zlatý vek virtuálnej reality v predaji

30.04.2021

Značkový tovar, značková kozmetika a ďalšie druhy tovarov a služieb začínajú objavovať zlatý vek predaja a obrovské príležitosti, ktoré jej poskytuje online prostredie cez virtuálny showroom. Virtuálna realita dokáže zabezpečiť jedinečný zážitok spojený s nakupovaním. Mladšia generácia nakupuje aj cez mobil a sociálne siete. Doprajte nakupujúcim [...]

Orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať

28.02.2021

Položili ste ste niekedy otázku aké by bolo získavať zákazníkov na celý život? V zákazníckom servise a zákazníckych službách potrebujete nastaviť zážitkový predaj a pozákaznícky servis na novej úrovni. Potrebujete začať robiť oveľa viac ako doteraz, ale oplatí sa vám to. Maximálna orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať na [...]

Firemná kultúra ako účinný nástroj pre motiváciu a udržanie najlepších zamestnancov

29.01.2021

Manažment vo firmách dobre pozná ako dôležitá je motivácia zamestnancov. Generácia mladších zamestnancov má na výber rozdielne pracovné príležitosti ako ich rodičia. Oblasť motivácie a dôvody, ktoré rozhodujú pre prácu u konkrétnej spoločnosti sú hlbšie. Potenciálni uchádzači hľadajú zmysluplnú prácu, očakávajú seriózny prístup, firemné benefity a [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Kováč Michal

"Vzdelanie je tá najsilnejšia zbraň, ktorou možno zmeniť svet." Nelson Mandela

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 36241x
Priemerná čítanosť článkov: 1726x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy