Založ si blog

Tipy a návyky úspešných ľudí, ktoré pomáhajú v každodennom živote

Viete aké majú rituály rôzne slávne osobnosti a úspešní ľudia? Môžete sa nimi inšpirovať a pokiaľ sa Vám osvedčia, tak si z nich vytvorte aj vy pravidelný rituál, ktorý Vám bude pomáhať.

Oprah Winfrey – meditácia ako súčasť jej života

Praktizuje transcendentálnu meditáciu a je silno veriaca v účinok tejto techniky do tej miery, že ju odporúča svojim zamestnancom aby robili to isté. Počas pracovného dňa si vyčlení najmenej 20 min na meditáciu. Súčasná práca z domu je vhodná na vyskúšanie tejto metódy.

Melinda Gates – uistite sa, že začínate deň správne

Každé ráno si vyčlení čas pre svoju vlastnú všímavosť. Tento čas je kombináciou meditácie, jogy, strečingu a trochu duchovného čítania aby sa uistila, že deň začína správne.

Michelle Obama – najskôr si naplánuje rodinný čas

Plánuje si rodinné veci a až potom pracovné. Tvrdí, že pokiaľ to dovolíte, tak práca Vám zaberie všetok Váš čas.

Michael Phelps – vynechajte slovo „nemôžem“ z Vašej slovnej zásoby

Víťaz 28 zlatých olympijských medailí tvrdí, že či už sa snažíte získať medailu alebo dokončiť úlohy, pozitívne myslenie Vám pomôže dostať sa kam chcete. Najlepší plavec všetkých čias hovorí, že bol koučovaný aby vynechal slovo „nemôže“ zo svojho slovníka a to mu pomohlo rozšíriť výhľad a zničiť jeho mentálne bariéry. Chcete sa aj vy v živote alebo podnikaní posunúť dopredu, kouč je ideálny priateľ, ktorý bude na tej ceste s vami.

„Bol som koučovaný aby som vynechal slovo „Nemôžem“ zo svojho slovníka a to mi pomohlo rozšíriť výhľad a zničiť mentálne bariéry.“ – Michael Phelps –

Bill Gates – majster 5 minútových blokov

Rozdeľuje si precízne deň na  5 minútové úseky aby najefektívnejšie využil čo najviac hodín, ktoré má k dispozícii. Každých 300 sekúnd si započítava aby získal produktívnu chvíľu z každého 5 min bloku.

Warren Buffett – pravidelné čítanie a hlboké premýšľanie

Legendárny investor trávi až 80% pracovného dňa hlbokým premýšľaním a čítaním. Trvá na tom aby ste sedeli, premýšľali a čítali. Tvrdí, že robí menej impulzívne rozhodnutia ako väčšina ľudí v biznise.

Jeff Bezos – vždy 1 prázdna stolička na poradách

Od založenia spoločnosti Amazon majú zaužívané pravidlo – na poradách musí byť jedna stolička prázdna, ktorá členom firmy vždy pomáha uvedomiť si, že tam sedí ich zákazník. Má posadnutosť  pre skvelé zákaznícke služby. Je presvedčený, že pozorovanie zákazníckych skúsenosti je jedinou  dlhodobo obhájiteľnou konkurenčnou výhodou.

Michael Kors – ušetrite rozhodovaciu energiu

Svetová módna ikona si dala za cieľ ušetriť čas a oblieka si každý deň jednoduchý čierny sveter. Hovorí, že tým šetrí rozhodovaciu energiu, ktorú následne môže investovať do práce. Pokiaľ ste doma, formálne pracovné oblečenie Vám pomôže dostať myseľ do produktivity. Túto filozofiu zdieľajú ďalšie známe osobnosti ako Karl Lagerfeld alebo Mark Zuckerberg.

Ak potrebujete objaviť najlepšie riešenia, koučing je tá najlepšia forma pre Vás.

 

Zdroj: www.msn.com

Prichádza zlatý vek virtuálnej reality v predaji

30.04.2021

Značkový tovar, značková kozmetika a ďalšie druhy tovarov a služieb začínajú objavovať zlatý vek predaja a obrovské príležitosti, ktoré jej poskytuje online prostredie cez virtuálny showroom. Virtuálna realita dokáže zabezpečiť jedinečný zážitok spojený s nakupovaním. Mladšia generácia nakupuje aj cez mobil a sociálne siete. Doprajte nakupujúcim [...]

Orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať

28.02.2021

Položili ste ste niekedy otázku aké by bolo získavať zákazníkov na celý život? V zákazníckom servise a zákazníckych službách potrebujete nastaviť zážitkový predaj a pozákaznícky servis na novej úrovni. Potrebujete začať robiť oveľa viac ako doteraz, ale oplatí sa vám to. Maximálna orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať na [...]

Firemná kultúra ako účinný nástroj pre motiváciu a udržanie najlepších zamestnancov

29.01.2021

Manažment vo firmách dobre pozná ako dôležitá je motivácia zamestnancov. Generácia mladších zamestnancov má na výber rozdielne pracovné príležitosti ako ich rodičia. Oblasť motivácie a dôvody, ktoré rozhodujú pre prácu u konkrétnej spoločnosti sú hlbšie. Potenciálni uchádzači hľadajú zmysluplnú prácu, očakávajú seriózny prístup, firemné benefity a [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Kováč Michal

"Vzdelanie je tá najsilnejšia zbraň, ktorou možno zmeniť svet." Nelson Mandela

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 36247x
Priemerná čítanosť článkov: 1726x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy