Založ si blog

Chcite byť najlepší v svojom odbore

Ak bude vašim cieľom dosiahnutie majstrovstva nakoniec uspejete! Ctižiadostivosť je absolútne kľúčová vlastnosť k dosiahnutiu veľkého úspechu. Je úplne jedno či ste zamestnanec vo firme, športovec, obchodník alebo podnikateľ.

 

Ctižiadostivosť je veľmi dôležitá vlastnosť, ktorá vám pomôže prekonať rôzne prekážky prichádzajúce do cesty.

 

Tí, ktorí uskutočnili veľké veci na svete boli spravidla odvážni, agresívni, sebavedomí. Odvážili sa vystúpiť z davu a konať originálnym spôsobom. Nebáli sa byť generálmi.

— Orison Sweet Marden —

 

Viete, že veľmi ctižiadostiví ľudia majú veľké ciele? Títo ľudia sa neuspokoja s malými cieľmi, pretože ich vnútorne neuspokojujú. Oni hľadajú veľké výzvy, ktoré by ich prinútili vstávať skoro ráno z postele. Čítate si o nich v magazínoch, sledujete ich v televízií a sú veľkým vzorom aj pre ďalších ľudí, ktorí túžia dosiahnuť úspech v kariére.

 

Súhlasím s vami existujú výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo. Zamyslite sa na chvíľu…poznáte ľudí s malými cieľmi alebo negatívne nastavených ľudí, ktorí by dosiahli niečo významne v živote?

 

Bohužiaľ ja nie, nepoznám ľudí, ktorí by mali malé ciele a zároveň by mali to šťastie a stali sa úspešnými.

 

Môžete vyhľadávať ľudí, ktorí získali úspech a nasledovať ich overenú cestu alebo môžete počúvať rady väčšiny ľudí, ktorí majú zázračné návody ako uspieť a pritom v živote nič veľké nedosiahli. Vyberte si čomu viac dôverujete a čo vám dáva naozaj zmysel…

 

Väčšina ciest za dosiahnutím úspechom má podobné stratégie. Stačí si prečítať životopisy úspešných podnikateľov, športovcov alebo obchodníkov  a získate jasnejší obraz.

 

Jedno z overených pravidiel úspechu, ktoré platí už generácie je chcieť sa stať najlepší v svojom odbore. Potrebujete mieriť vysoko, potrebujete si nastaviť veľké ciele, potrebujete sa skutočne sústrediť a naučiť sa všetko potrebné aby ste sa mohli stať majstrom svojho remesla.

 

Máte pravdu, nie je to jednoduché, ale je to diaľnica, ktorá vás dovedie do cieľa. Pýtate sa kde začať? Biznis koučing je cesta, ktorá vám pomôže ujasniť si zámery a otvorí vám dvere k objaveniu najlepších riešení pre vás.

 

Vedel o tom už aj Orison Sweet Marden, ktorý  v roku 1897 spustil magazín o úspechu Marden´s Success, kde písal už v 19 storočí o osobnostiach ako napr. Rockefeller, Edison alebo Carnegie. Pravidlá úspechu platili v minulosti a budú platiť aj v budúcnosti!

 

Mnoho mužov nakoniec uspelo iba preto, že zlyhalo po opakovanom úsilí. Keby sa nikdy nestretli s porážkami, nikdy by nepoznali veľké víťazstvá.

— Orison Sweet Marden —

Prichádza zlatý vek virtuálnej reality v predaji

30.04.2021

Značkový tovar, značková kozmetika a ďalšie druhy tovarov a služieb začínajú objavovať zlatý vek predaja a obrovské príležitosti, ktoré jej poskytuje online prostredie cez virtuálny showroom. Virtuálna realita dokáže zabezpečiť jedinečný zážitok spojený s nakupovaním. Mladšia generácia nakupuje aj cez mobil a sociálne siete. Doprajte nakupujúcim [...]

Orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať

28.02.2021

Položili ste ste niekedy otázku aké by bolo získavať zákazníkov na celý život? V zákazníckom servise a zákazníckych službách potrebujete nastaviť zážitkový predaj a pozákaznícky servis na novej úrovni. Potrebujete začať robiť oveľa viac ako doteraz, ale oplatí sa vám to. Maximálna orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať na [...]

Firemná kultúra ako účinný nástroj pre motiváciu a udržanie najlepších zamestnancov

29.01.2021

Manažment vo firmách dobre pozná ako dôležitá je motivácia zamestnancov. Generácia mladších zamestnancov má na výber rozdielne pracovné príležitosti ako ich rodičia. Oblasť motivácie a dôvody, ktoré rozhodujú pre prácu u konkrétnej spoločnosti sú hlbšie. Potenciálni uchádzači hľadajú zmysluplnú prácu, očakávajú seriózny prístup, firemné benefity a [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Kováč Michal

"Vzdelanie je tá najsilnejšia zbraň, ktorou možno zmeniť svet." Nelson Mandela

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 36188x
Priemerná čítanosť článkov: 1723x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy