Založ si blog

Sústreďte sa iba na kroky, ktoré vás privedú do cieľa

Predstava študentov a často krát aj ich rodičov, že ak dokončíte dobrú školu, tak budete mať zabezpečenú skvelú budúcnosť  je naivná. Súhlasím, že dobrá škola a výsledky v nej vám môžu pootvoriť dierka, ale nič viac.

 

Akademické vzdelanie a všeobecný rozhľad, je vzdialený realite dnešnej doby, pretože vo svete sa neplatí za to aký titul máte alebo čo ovládate, ale hlavne za to aké výsledky dosahujete.

 

Najviac by vám o tom povedali  obchodníci alebo športovci, ktorí sú odmeňovaný len za VÝSLEDKY. Určite ste počuli ako dôležité je plánovať svoje kroky. Pravdepodobné je tiež, že pri plánovaní krokov vás nikto neučil načo sa potrebujete sústrediť viac  a načo menej.

 

Potrebujete vyselektovať, ktoré kroky majú najväčšiu pravdepodobnosť, že vás dovedú do cieľa a sústrediť sa iba na ne! Všetko ostatné musíte vylúčiť z vášho plánu. Potrebujete byť v tomto na seba prísny a nerobiť kompromisy.

 

Dôležité je skutočné pochopenie, že tieto detaily nakoniec rozhodnú či uspejete alebo nie.

 

Mnoho začínajúcich projektov je DOPREDU odsúdených na zlyhanie, len o tom zakladatelia ešte netušia.

 

Keď som túto vetu počul veľmi som spozornel.

 

Druhá časť vety ma prinútila nad tým uvažovať. Začal som premýšľať, že ak je dopredu niečo odsúdené na zlyhanie len o tom ešte netuším, tak čo je potrebné urobiť preto aby som minimalizoval potenciálne riziká.

 

Pomenoval som to: “model predvídateľnosti“

 

Ak budúcnosť nepoznáme, tak čo vieme dopredu urobiť, je nepodceniť riziká. Musíme ich vedieť správne pomenovať a správne na ne zareagovať. Teraz si položme otázku ako?

 

  • Je zodpovedné voči sebe samému ak si vieme prehrať v mysli , čo sa stane s mojim životom ak by sa mi niečo nepodarilo. Ak prežijete v svojich myšlienkach to najhoršie, ste pripravený začať bez zbytočne veľkého stresu, pretože ste to už prežili, čo ak…

 

  • Potrebujete vy sám alebo s pomocou dobrého mentora / kouča identifikovať všetky riziká, ktoré vás napadnú ešte pred štartom a odstrániť ich v najväčšej možnej miere.

 

Druhý bod vám zabezpečí dobrú spätnú väzbu na váš projekt alebo na vaše pracovné či športové výsledky, pretože touto spätnou väzbou získate jasnú predstavu ako robiť veci efektívnejšie…

 

a zároveň získate väčšie sebavedomie, pretože veci, ktoré mohli byť na začiatku mätúce alebo neisté začnú byť oveľa priaznivejšie a vy budete oveľa lepšie pripravený nasledovať svoje ciele.

 

Kvalitnou spätnou väzbou identifikujete potenciálne riziká a ste pripravený podnikať iba kroky, ktoré vás privedú na stupeň víťazov.

 

Ako biznis kouč som pripravený s vami identifikovať potenciálne riziká vašich projektov alebo zvýšiť efektivitu vašich výkonov v práci.

Prichádza zlatý vek virtuálnej reality v predaji

30.04.2021

Značkový tovar, značková kozmetika a ďalšie druhy tovarov a služieb začínajú objavovať zlatý vek predaja a obrovské príležitosti, ktoré jej poskytuje online prostredie cez virtuálny showroom. Virtuálna realita dokáže zabezpečiť jedinečný zážitok spojený s nakupovaním. Mladšia generácia nakupuje aj cez mobil a sociálne siete. Doprajte nakupujúcim [...]

Orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať

28.02.2021

Položili ste ste niekedy otázku aké by bolo získavať zákazníkov na celý život? V zákazníckom servise a zákazníckych službách potrebujete nastaviť zážitkový predaj a pozákaznícky servis na novej úrovni. Potrebujete začať robiť oveľa viac ako doteraz, ale oplatí sa vám to. Maximálna orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať na [...]

Firemná kultúra ako účinný nástroj pre motiváciu a udržanie najlepších zamestnancov

29.01.2021

Manažment vo firmách dobre pozná ako dôležitá je motivácia zamestnancov. Generácia mladších zamestnancov má na výber rozdielne pracovné príležitosti ako ich rodičia. Oblasť motivácie a dôvody, ktoré rozhodujú pre prácu u konkrétnej spoločnosti sú hlbšie. Potenciálni uchádzači hľadajú zmysluplnú prácu, očakávajú seriózny prístup, firemné benefity a [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Kováč Michal

"Vzdelanie je tá najsilnejšia zbraň, ktorou možno zmeniť svet." Nelson Mandela

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 36225x
Priemerná čítanosť článkov: 1725x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy