Založ si blog

Investujte do svojej budúcnosti viac ako kedykoľvek predtým

Pamätáte sa aké udalosti sa stali v roku 2000, 2008, 2020 ? Všetky tieto 3 roky majú spoločnú “ekonomickú krízu.“ Ľudia, ktorí po prepadoch na trhoch “rozumne investovali”, tak dnes môžu byť veľmi spokojný.

 

Warren Buffett hovorí, že riziko pochádza z nevedomosti a nepochopenia toho, čo robíte.

 

Warren Buffet

Investičný mág z Omahy patrí medzi najbohatších ľudí a najväčších filantropov sveta, ktorý je pre mňa obrovským vzorom a učím sa od neho už viac rokov.

 

V kariére sa dlhodobo venujem 2 hlavným oblastiam: rozvojovým programom v oblasti osobného rozvoja a investičným aktivitám.

 

Každý z nás by sa mal pozerať oveľa viac do budúcnosti, pretože súčasná situácia razantne zmení to ako poznáme naše životy. Či ste mladý alebo v strednom veku, potrebujete si uvedomiť dôležitú vec, ani zamestnávateľ ani štát sa o vás nepostará do tej miery ako by ste očakávali. Investičný koučing je cestou ako vy sami môžete objaviť svet investovania.

Potrebujete pochopiť, že sami máte jedinečnú príležitosť postarať sa o seba a vašu rodinu.

 

Krízy prinášajú obrovské príležitosti a pokiaľ ste zamestnaný, tak máte 4 možnosti ako môžete zvýšiť svoj príjem alebo aktíva:

 

  1. nájsť si ďalšiu brigádu/prácu a vymeniť svoj voľný čas za peniaze navyše,
  2. začať podnikať cez internet, pretože ste obmedzený disponibilným časom,
  3. naučiť sa vysoko platené zručnosti a nájsť si prácu s vyšším príjmom,
  4. investovať do rôznych cenných aktív – akcie, nehnuteľnosti…vyžaduje súbor znalostí.

 

Osobne preferujem 3 a 4 možnosť, pretože v oboch prípadoch investujete do seba a výrazne zvýšite šancu sa zabezpečiť do budúcna. Musíte si ale zobrať k srdcu radu Warrena Buffetta, že riziko pochádza z nevedomosti. Vaše hlavné aktívum počas vášho života je váš čas a znalosti ktorými disponujete. Keď už ťažko pracujete pre peniaze tak by ste mali pamätať na hlavné pravidlo Warrena Buffetta:

 

“Po prvé – nikdy nestrácaj svoje peniaze a po druhé nezabudni na prvé pravidlo!”

 

Pokiaľ sa bojíte podnikať z dôvodu neúspechu a finančných strát,  čo úplne chápem, tak najlepšia možnosť ako získať šancu na lepšiu budúcnosť je podľa Warrena investovať do skvelých podnikov. Tieto podniky musia mať konkurenčnú výhodu, dosahovať dobrú ziskovosť a mať predvídateľný a udržateľný biznis model. Ako investičný kouč nájdem spolu s vami ideálny plán pre riešenie Vašej budúcnosti.

 

Príležitosti sú niekedy veľmi blízko vás, len potrebujete o nich vedieť a byť v správnom čase na správnom mieste.

Prichádza zlatý vek virtuálnej reality v predaji

30.04.2021

Značkový tovar, značková kozmetika a ďalšie druhy tovarov a služieb začínajú objavovať zlatý vek predaja a obrovské príležitosti, ktoré jej poskytuje online prostredie cez virtuálny showroom. Virtuálna realita dokáže zabezpečiť jedinečný zážitok spojený s nakupovaním. Mladšia generácia nakupuje aj cez mobil a sociálne siete. Doprajte nakupujúcim [...]

Orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať

28.02.2021

Položili ste ste niekedy otázku aké by bolo získavať zákazníkov na celý život? V zákazníckom servise a zákazníckych službách potrebujete nastaviť zážitkový predaj a pozákaznícky servis na novej úrovni. Potrebujete začať robiť oveľa viac ako doteraz, ale oplatí sa vám to. Maximálna orientácia na skvelú zákaznícku skúsenosť vám pomôže vyhrávať na [...]

Firemná kultúra ako účinný nástroj pre motiváciu a udržanie najlepších zamestnancov

29.01.2021

Manažment vo firmách dobre pozná ako dôležitá je motivácia zamestnancov. Generácia mladších zamestnancov má na výber rozdielne pracovné príležitosti ako ich rodičia. Oblasť motivácie a dôvody, ktoré rozhodujú pre prácu u konkrétnej spoločnosti sú hlbšie. Potenciálni uchádzači hľadajú zmysluplnú prácu, očakávajú seriózny prístup, firemné benefity a [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Kováč Michal

"Vzdelanie je tá najsilnejšia zbraň, ktorou možno zmeniť svet." Nelson Mandela

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 36313x
Priemerná čítanosť článkov: 1729x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy